Компютърна диагностика на автомобили

на всички марки и всички модели автомобили . GR Service разполага с отлично подготвени специалисти и модерна техника за компютърна диагностика.

Диагностика на автомобили

Нашите сертифицирани техници са експерти по диагностика и отстраняване на неизправности. Разполагаме с актуални скенери и обхвати, за да подпомогнем тези трудно диагностицируеми проблеми и преглеждаме области от двигателя на вашето превозно средство, които може да не са покрити от компютърната система. Ако индикаторът ви за проверка на двигателя свети, ще разберем защо и ще се уверим, че условията ви за работа са безопасни и здрави.

Никой не обича да вижда как светва лампата „Check Engine“ на колата си. Светлината може да означава скъп проблем, като лош каталитичен конвертор, или може да е нещо незначително, като разхлабена газова капачка. В достъпна автоматична поправка можем да изтеглим кода и да диагностицираме проблема вместо вас. Обадете ни се или се отбийте в GR Service за нашето експертно съдействие.

Какво е Диагностика на Автомобила?

Диагностиката на двигателя се от няколко важни части, но най-важното нещо, което трябва да знаете е вашето ECU. Всички превозни средства, произведени след средата на 90-те, са оборудвани с електронно управление. ECU на вашето превозно средство е по същество бордов компютър, който следи за работата на впръскването на гориво на двигателя, оборотите в минута и множество други процеси, необходими за поддържане на работата на колата ви. ECU постоянно прави малки корекции във времето на тези процеси и ги поддържа в съответствие. В случай на проблем, който ECU не може да отстрани, ECU ще активира вашата лампичка „проверка на двигателя“ и ще съхрани код за грешка в паметта си за събиране от техник.

Друга неразделна част от автомобилната диагностична система са сензорите. Всяко превозно средство е оборудвано с множество сензори, които съобщават за проблем обратно на компютъра, ако нещо не е наред. Едно нещо, на което обръщаме внимание, е фактът, че ако някой от вашите сензори се повреди, той може да се регистрира като основен проблем, изискващ обширен ремонт; в такива случаи обаче простото заместване на сензора ще деактивира светлината на двигателя за проверка и ще реши проблема бързо и евтино.